Monday, March 31, 2008

Aku suka bila baba call..

Aku suka sgt bila baba call..

Sgt suka bila baba call n cakap ‘baba dalam kereta ni.on the way nk g…’

Sebab aku sgt suka bila fikir yg baba dalam masa ngah drive ngah fokus ngan jalan tu ada masa

ingat kat aku.Lantas tanpa was2 dial number aku..suka2!huhu

Aku sgt2 suka jugak bila baba call waktu baba baru je turun dari flight..

Suka betul bila baba buat gitu..

Rasa baba sweet je bila wat gitu..haha!

Aku teramat suka jugak bila baba call dari tengah2 laut tu..

Lagi suka bila baba call semata-mata nak tanya,

‘ana tgh buat apa?ana dah makan belum?’

Lagi,lagi..

Sgt2 suka bila baba call waktu semua ahli keluarga aku ngah berkumpul..

Buat aku terfikir yang baba terasa ketiadaan aku..

Rasa kosong dgn tiadanya aku di situ..


Rasa ‘incomplete’(ececeh!Perasan lebih2 ‘sang ana’ ni..huhu) aku suka!sgt suka!

Dan bila aku fikir betapa mudahnya orang yg kita sayang buat kita rasa

terharu..gembira..suka..bahagia.

Aku senyum sendiri..

Betapa ‘sayang’ yang ALLAH cipta itu begitu aneh dan unik sifatnya..

Dan sesungguhnya..sesungguhnya kan..

Aku sayang baba aku..

Lelaki kedua selepas Rasulullah..

InsyaALLAH..

4 comments:

FitriEzwan said...

salam..

wah..tahniah..

anamunawwarah said...

waah!
sgt suka tau anda singgah di page ini..huhu
err..tapi tahniah?what's that for?

FitriEzwan said...

tahniah..

sbb sayangkan ayah anda..

dan, entri/sajak/syair/apa-apalah anda di atas ni terasa begitu sincere !

anamunawwarah said...

alhamdulillah..
terima kasih ea senpai..huhu
ziarahla selalu

Kisah aku

kawan satu payung=)

Siapa kena timpa hujan?=)