Wednesday, June 3, 2009

7

Bismillaah...

Cuti sekolah sudah bermula.Queue komputer makin panjang.Ada yang nak ym,nak cek inbox emel,myspace,friendster,facebook,berlegar2 di youtube,main counter strike,main game bola,update blog,download lagu,cari bahan thesis,beli barang online and the list goes on...

Aufa baru je balik malam tadi.Sibuk dengan game rugby.Balik dengan muka macam mat bangla baru habis kerja buruh kontrak.haih...memanglah.Anak2 mama lahir2 je putih melepak,makin besar makin gelap,makin malap dah serupa salim dalam slumdog milionaire pulak aku tengok.Tinggal masing2 nak kena kerintingkan rambut je lagi.hoho Yang maintain pun iman sorang jela kot.Kulit tahan bakar matahari.Cerahnya dia kalah aku yang satu2nya perempuan ni.Jambu?ahaks!Kalau abg din tak terlibat dgn eksiden 3 tahun lepas (kot) kalah iman.Abg din jambu lagi.ahaha shuushh!jangan mulakan ana.ehe

Kan seronok kalau dapat kumpul semua

Abg din tak ada.Masih sibuk bergelut dengan exam.Habis exam ada presentation projek terakhir dia pulak.Habis presentation...aku pulak yang tak ada.Dah selamat mendarat di Sabah insyaALLAH.Tak apa,dia yang akan hantar aku ke airport nanti.

Tapi tula...kan best kalau semua orang dapat kumpul sama,satu tempat satu masa.

Ni tak,elok aku jejak kaki ke airport,elok jugaklah baba nak naik bas balik ke kelantan.Nanti,elok aku nak fly balik ke sabah,eloklah pulak baba turun flight dari kelantan.hahaha macam cerita turn left turn right pulak.emm tapi kena ubah tajuk kot,turn up turn down.huhu tak apa sempat jugaklah dua minggu dengan baba.

Mirul pun tak lama melekat kat rumah.Seminggu je cuti dari dua minggu.Minggu kedua dah kena balik sekolah.Ada kem untuk budak2 PMR.Adam pulak lagi dahsyat,hari2 sekolah kecuali Ahad.Pagi petang malam pulak tu!Preparation untuk UPSR.Tekanan2...tapi dia rilek je.Tak ada pulak ngadu malas2 ke hape.Ketua murid katakan.ahaha

Arep,emm patutnya kitorang sama2 cuti sem.Tapi dia sibuk nak kerja.Kerja buat survey.Balik semalam,selongkar beg dia jumpa berkotak2 rokok.gaa...ni bisnes rokok ke hape ni?!!Taklaa..dia kata kena survey orang pasal rokok dan setiap org yang di'interview' dpt saguhati 3 kotak rokok (heh?).

Aku bukak topik pasal 'apa pengalaman paling misteri korang?'

'Saya!' arep angkat tangan.
'Kena potong kuku' muka zero,tak ada perasaan.Empat pasang mata yang ada kat situ mula pandang senget.
'tapi...ada tapi ni.tapi dengan kapak!'
whoaa...hahaha

Cerita arep lagi,
'Aku dah tengok syurga cinta.best woo!'
cebikkan bibir.buat muka tak percaya.
'betulla.aku gi dgn apiz ngan danny budak akademi tv3.kitorang gi tgk wayang pakai baju ganas2 buat muka ganas.tanya apiz,cerita apa?apiz cakap tak tau dia belanja (tunjuk ke danny).sekali masuk2 gaa..syurga cinta?masa amik tempat duduk cakap kuat2 'kami dapat tiket free!kami dapat tiket free!',dia ni (sambil tunjuk ke danny) anak saudara ahmad idham sbb tu kami layan cerita ni'.lepas tu duduk nak belakang'

hahaha...kami empat yang mendengar ketawa lagi.pukul 1 pagi lebih,arep kalau dilayan sama macam layan secawan kopi pekat.takkan mengantuk!

Aufa pulak,
'Ala aku pun nanti dapat baju **** (tak ingat brand apa) tu.Dari london.Nanti dapat jugak dari Australia.Kawan aku gi sana.Diorang ni gila lah,cuti2 semua gi umrahlah,new zealand la,australia la,apa la (maksudnya etc etc)'

'emm yelah aufa.kalau satu malaysia ni budak sas yang duduk, cuti sekolah je,kosong la malaysia.hahaha'

Mereka semua dah tinggi2 belaka.Mirul dah kalahkan aku.Tinggal lagi aufa dgn adam.Tak lama lagi mesti aku takat2 telinga atau bahu diorang je.Aku kena awet muda la rasanya biar aku nampak macam adik bongsu yang ada enam orang abang.Amacam?hehe Cepatnya kitorang membesar.Cepat betul masa berlalu.Abg din pun dah sibuk2 dirisik orang (hah,jgn tak percaya tau).Abg din yang cool,pendiam tapi berisi,sedap suaranya bila jadi imam,mana tak cair hati mak2 dara.ahaha

Apa2pun yang penting,me after you.k bro?hehe


p/s:dulu arep duit gaji keje bagi aku toblerone yang mega2 saiz punya.kali ni kalau aku nak demand beryl's bittersweet dapat tak eh?hehe mintak2 MAS ada bagi sample bittersweet lg.sedaaap!

5 comments:

ainmusa said...

seronok nye denga cte ana.suke~moge ukhuwah bertambah kuat dan erat

fairuz a.k.a wang said...

happy birthday ana....

~AyaN~ said...

kak ana..
balik teluk intan ke?
org balik 2 minggu lps..
ish byk betul perubahan.
sampai tak berapa nak kenal tlk intan tu..

LiQiJun said...

rupenya ana suke beryls gak ye...hehe..org die hard fan beryls

anamunawwarah said...

ain~
insyaAllah...adik beradik sume llk byk gak dugaan.hehe

wang~
thanks wang!hehe

ayan~
haha mmg byk pun.well ti nk upgrade jd satu status ngan kl kot.huhu org pun mkin rmi.sesak jln.

lee~
yup suke2!tp cr bittersweet xjmp ag except dlm flight MAS.hehe

Kisah aku

kawan satu payung=)

Siapa kena timpa hujan?=)