Wednesday, April 15, 2009

zaijian!

Bismillaah...


Kalau ada mula pasti ada akhir...


Gila mahu update sesuatu.Tapi study week ba.So study la.Lainla kalau ada yang nak wujudkan blog week lak.Boleh ber'blog' je seminggu terus-menerus 24/7.haha yay..kronik punya addict.Jangan buat begitu ye bloggers sekalian.hee


Sem ni adalah final sem untuk subjek mandarin aku.isk~ sedih..aku sayang kelas mandarin aku.Walaupun agak tension menghafal pinying,characters dan stroke orders yang berbagai tapi seronok ba.Kelas mandarin selalunya sangat happening.Gelakkan orang lain,gelakkan diri sendiri.haha sama2 tak tau,sama2 terabur tapi cakap jak ba.Tak tau campur2la dgn english.hehe Rasa seronok bila sekarang dah boleh faham sikit2 apa yang budak2 cina ni sembang.Sikitla.Tapi untuk aku cakap mandarin dengan fluent jauh lagi kot.Duduk dengan weng even sebut satu perkataan mandarin dengan dia pun dia dah tegur,'hype!salah bunyinya tu!'.Tekanan betul.haha ton mandarin bagi aku part paling payah.Selalu keliru second tone and third tone.Takpe,practice makes perfect.Em itupun kalau kamu nak practice ana.huhu


Final assignment,final oral aku buat betul2 dengan semangat dan jayanya.Kelas terakhir,final oral test kami,group aku dapat fei chang hao! dari classmates yang lain.macam biasa.ahaks!well,who wrote the scripts kalau bukan dak ana yang banyak imaginasi ni.haha masuk lif tekan button sendiri ye (pada yang berkenaan sori ye ciplak.ehe).Final assignment aku (sila rujuk gambar di bawah) laoshi kata nak gantung dalam toilet dia.Haih,ada ke patut.Busukla kisah wedding aku tu.huhu.apa2la asalkan markah assignment aku hen hao.ke yi ma laoshi?hehe Kelas terakhir mandarin laoshi buat surprise sediakan dan gao (kek) utk kitorang.Hen hao chi!(sgt sedap!).Yummy yammy cake,perisa keladi.Terharu gila seh.Before sesi potong-memotong kek laoshi buat request kitorang menyanyi lagu 'laoshu ai dami' ramai2.Part chorus je.

yosh!Your wish is our command!huhu maka bergegarlah BT12 dengan soprano kami.



yi,er,san!


wo ai ni,ai zhe ni,
i love you,loving you


jiu xiang laoshu ai dami,
as the mouse so love the rice

buguan you duoshao fengyu,wo dou hui yiran peizhe ni,
even daily they have storm,I will always by your side

wo xiang ni,xiangzhe ni,buguan you duome de ku,
I miss you,missing you,i don't care how hard it is

zhiyao neng rang ni kaixin,wo shenme duo yuanyi,
I just want you to be happy,I will do anything for you


zheyang ai ni
love you forever

Masa mula2 lirik ni aku belek2 dulu pelik gak kenapa nak bandingkan cinta manusia ni dgn cinta tikus pada nasi.Tergelak pun ada sebab macam kelakar pulak kan?hehe taklah,cute.=)

Habis kelas,semua orang,

Zaijian laoshi!Xiexie laoshi!Yi lu ping an laoshi!
See you again laoshi!thank you laoshi!have a safe journey laoshi!


'have a safe journey' pasal laoshi nak pergi vacation ke hong kong dengan tiket zero fee.keep bragging since minggu2 sebelumnya.Buat semua orangnye jaw dropped.haha



tadaa!inilah dia assignment aku yang terakhir.lupa da bila kali terakhir aku buat benda tampal2 ni.huhu ingat nak buat 'the knot' kat sebelah kiri yang kosong tu tapi tak ada material.ha,nama ikatan kat kad tu ikatan 'buku sila' tau.pehh,adala gak ilmu pengakap yang melekat lagi kat kepala ni.hehe



ni bahagian dalam.sempoi je.ha,sila la translete kalo terrer.hoho!


Yosh!studi week sudah mula.Kasik shuuh2! itu perasaan malas.everybody jia you!


6 comments:

LiQiJun said...

hahaha...
jia you lo ana...
wo xiang xin ni ke yi de..
haha.pinyin org main taram je sbb x blajar....

cato;patchi said...

cam bes je bljr mandarin.. xpe2 aishah blajar arab dulu. satu-satu. hehe


BITAUFIQ ;)

anamunawwarah said...

lee~
xie xie ni.
ke shi zhe ge sem hen nan.wo hen pan lo..huhu

aishah~
belajar arab ag best rasanye aishah.pahala pun dpt.hee

linzays said...

salam.. kek = gao ke?? bukan dangao?? tu la.. kte nnt rindu ni dgn klas mndrin.. dlm klas mndrin ke kte kecoh2.. huhu.. laoshi, wo ai ni..

linzays said...

ops.. silap skit.. dlm klas mndrin je kte kecoh2.. leps ni jd budk baik ble dlm klas..

M.M. said...

sangat cool! yang lebih cool adalah activity tampal2 tu :D

ana i have a few news :) i'll wait for you to be done with your exams

Kisah aku

kawan satu payung=)

Siapa kena timpa hujan?=)